De JBV is een groep jong volwassen mensen die graag hun geloof willen belijden en uiten in het dagelijks leven! Wat is het dan fijn om als groep met elkaar te kunnen delen wat we in ons dagelijks leven tegenkomen! Ook het samen zingen, bidden en verdiepen in Gods woord is een steeds terug kerende zaak waar we als jong volwassen mensen elkaar in willen stimuleren.

We geloven in de Bijbel als de basis voor ons geloof in God. Het Woord van God vormt de basis van ons geloof en doordrenkt ons hele leven. En die basis willen we graag samen met elkaar opbouwen en versterken.

Als vereniging komen we om de zondag bij elkaar. Het onderwerp waar we ons de avond mee bezig houden wordt elke keer door iemand anders voorbereid. We merken dat iedereen het prettig vindt om een bepaald onderwerp of bijbelstuk naar voren te laten komen die hem of haar in het bijzonder aanspreekt of misschien juist gelezen wordt met vraagtekens. Samen verdiepen we ons zodat we het toe kunnen passen in ons leven. En vooral samen want we hebben elkaar nodig. Een enkel vlammetje raakt op een gegeven moment opgebrand maar als we samen alle vlammetjes bij elkaar houden dan houden we elkaar brandende! En dat is ook de boodschap die we u en jou mee willen geven! Bezoek en bemoedig elkaar! Daarom willen we ook een dringende oproep doen aan alle jong volwassen mensen om eens een bezoek te brengen aan één van onze avonden! Kom langs en ervaar hoe fijn het is om samen te bidden, zingen en de bijbel te onderzoeken. Kom gerust eens langs!

Verder houden wij ook enorm van gezelligheid! We hebben verschillende activiteiten naast de JBV avonden. We hebben o.a. een kerstviering die elk jaar weer verschillend wordt ingevuld. Verder kennen we nog de paasactie, daarbij gaan we naar het verzorgingshuis Almere, we zingen bekende paas liederen met de bewoners en delen een kleine attentie uit. Ook organiseren we een keer koffiedrinken na de kerkdienst. We hebben een Activiteiten Commissie die verschillende activiteiten organiseert en ook ‘’het weekendje weg’’ commissie doet zijn uiterste best om de mooiste locatie te zoeken en er een daverend weekend van te maken.

Kortom de JBV Vereniging Filadelfia is een gezellig en actieve vereniging waar we alle jong volwassen mensen, die graag hun geloof verder willen verdiepen, van harte welkom willen heten! Mocht je vragen hebben? Spreek dan gerust één van de leden aan. Het aanspreekpunt is Debora Klopper-Wijdenes.

Tot Ziens!